新東方網>石家莊新東方學校>學習園地>四六級考試>正文

四六級考試 | 2020年12月英語四級聽力短文一真題答案

2020-12-14 10:31

來源:

作者:

  【試題】

  (16)Tourists taking a holiday in the Indonesian island of Bali are facing a new 14-dollar per person tax when they arrived on the holiday island from next year. But this is a green tax, which Bali governor Wayan Koster had been working on for months and which is designed to help clean up the island natural environment and with good reason too. (17)Indonesia is drowning in plastics. Recycling is not one of the countries’ strong points. It’s not uncommon to be offered many more plastic bags than one could ever need when visiting the supermarkets and shopping malls. But slowly, things are starting to change for the better. Back in 2016, the medium-sized the city of Banjarmasin, banned single-used plastic bags. The city of Bogor followed suit in 2018. A few months ago, (18)Koster announced the plan that would not only ban the single-used plastic bags from supermarkets and convenience stores, but plastic bags in straws across the island. The regulation will come into full effect next month. We received a fast and quick response for the Balinese people, not only positive responses for the Balinese. We received good responses from the central government, other local governments and even from overseas. Coster told The Sydney Morning Herald this week during an interview, ‘the governor is a determined environmentalist and he has more laws’ plan to protect the island water ways in particular and to support the introduction of electric vehicles too.

  Q16. What will tourists have to do when they visit Indonesia’s Bali Island?

  Q17. What does the passage say about Indonesia?

  Q18. What is the new plan governor Koster recently announced?

  【答案】 (見上文劃線部分)

  【解析】

  Q16. 根據聽力問題中的關鍵詞“tourists以及Indonesia Bali Island”可知,聽力原文中定位Touists taking a holiday in the Indonesia island of Bali are facing a new 14-dollar per person tax when they arrived on the holiday island for next years首句,人們需要每人支付14美金的稅。

  Q17.這是一道歸納題,根據同義詞替換和關鍵字對照原則,可以選出適合原材料意思的答案。

  Q18. 定位關鍵詞announced和plan,可以找到印尼省長Koster說的這句話。這個符合聽力中「要注意某人說的話」等新聞導語的原則。

  【聽力述評】

  這篇文章考的是大熱門的環保問題,詞匯不難。但是出題中17可能需要學生大量的聽力整理及理解篩選,略難。但其他的題難度OK。聽力技巧中的【注意導語或者發言】這個可以使用。

新東方石家莊學校 (微信號:helloxdf

及時獲取本地權威教育資訊,隨時隨地的貼身學習顧問,英語學習的好幫手、課程規劃的好助手!

免費申請學習規劃

已為25937位學員提供學習規劃

*驗證碼

*短信驗證碼

相關推薦

  • 熱門新聞
  • 熱門活動
  • 留學資訊
  • 中學資訊

版權及免責聲明

凡本網注明"稿件來源:新東方"的所有文字、圖片和音視頻稿件,版權均屬新東方教育科技集團(含本網和新東方網) 所有,任何媒體、網站或個人未經本網協議授權不得轉載、鏈接、轉貼或以其他任何方式復制、發表。已經本網協議授權的媒體、網站,在下載使用時必須注明"稿件來源:新東方",違者本網將依法追究法律責任。

本網未注明"稿件來源:新東方"的文/圖等稿件均為轉載稿,本網轉載僅基于傳遞更多信息之目的,并不意味著贊同轉載稿的觀點或證實其內容的真實性。如其他媒體、網站或個人從本網下載使用,必須保留本網注明的"稿件來源",并自負版權等法律責任。如擅自篡改為"稿件來源:新東方",本網將依法追究法律責任。

如本網轉載稿涉及版權等問題,請作者見稿后在兩周內速來電與新東方網聯系,電話:010-60908555。

日日摸夜夜添夜夜添无码_亚洲AV最新高清每天更新_亚洲精品国产AV现线